Futurisztikus irodaházat építenek Debrecenben

Debrecen – Újabb látványos épületegyüttessel gazdagodik városunk: a Forest Offices Debrecen a szolgáltatószektornak épül.

Jelentős előrelépést hozhat Debrecen üzleti életében, ha megnyílik a Forest Offices Debrecen nevű irodaház. Az impozáns épületkomplexumot a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. telephelyén, a Tüzér utca 4. szám alatt építik meg.

Így a város hamarosan egy modern, úgynevezett A+ kategóriás irodaházzal gyarapodhat, ez pedig 2500 új munkahelyet hozhat maga után a szolgáltatói, úgynevezett SSC szektorban.

A környék meghatározó épülete lesz

– Az önkormányzat jelezte, hogy komoly érdeklődés van irodaházak iránt, elsősorban a szolgáltató szektorból, mert nem találnak megfelelő színvonalú és méretű épületet Debrecenben – nyilatkozta Mészáros József, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. igazgatóságának elnöke. – Mi a szakemberek segítségével el is készítettünk egy koncepciót, ami engedélyes tervek formájában már rendelkezésre áll.

A beruházás helyszínének kiválasztását több érv is alátámasztotta. Egyrészt a Debreceni Hőszolgáltató Zrt.Tüzér utcai irodaházának egy része statikai problémák miatt már üresen állt, másrészt a hely megfelelő nagyságú és a megközelíthetősége is kiváló, harmadrészt az egyetemi campus és a Nagyerdő közelsége számtalan sportolási és szórakozási lehetőséget kínál.

Hogy mekkora az igény az ilyen irodaházak iránt, az is mutatja, hogy 4000 négyzetméterre már most előszerződés van egy amerikai szoftverfejlesztő céggel a Forest Offices Debrecenben. (Ráadásul a világ egyik legnagyobb ingatlan-tanácsadó cége, a Colliers segít az értékesítésben.)

Az irodaházat a Bordás Péter fémjelezte Bord Építész Stúdió tervezi – mint ismeretes, az ő terveik alapján épült meg a Nagyerdei Stadion is. A DV Zrt. kiváló stratégiai partnert talált az építésre és beruházásra: a Hunép Zrt. mindkét területen nemzetközi színvonalú teljesítményekkel igazolta versenyképességét. Ők építették a Debreceni Járásbíróság épületét és a Nagyerdei Stadiont, az irodaház-üzletágban pedig az IT-Services fűződik a cég nevéhez.

– Egy A+ kategóriás irodaházzal szemben nagyon erős szakmai igények vannak – hangsúlyozta Szűcs Gyula, a Hunép elnök-vezérigazgatója. – Például alapszolgáltatásnak kell lennie az étteremnek, kávézónak és a konyhaszolgáltatásnak, továbbá zárt mélygarázzsal is kell rendelkezni.

A nagy beruházásról a környéken lakossági egyeztető fórumokat is tartottak. A lakosok kéréseit több ponton figyelembe vették: például az épület egy emelettel alacsonyabb lesz és máshová kerül a mélygarázs lejárata. A három részből álló épületegyüttes közelében sok zöldfelületet alakítanak ki, így az irodaház nem fog a lakóépületek „nyakára” épülni.

A körülbelül bruttó 22 ezer négyzetméteresre tervezett irodaházban az elvárásoknak megfelelően lesz étterem, alatta pedig a szintén elvárásnak tekinthető mélygarázst 205 állásosra tervezik. A határidő mindenesetre szoros, hiszen a tervek szerint jövő őszre már üzemelnie kellene a Forest Offices Debrecennek.

Az épülő irodaház terveiről többet is megtudhatnak a Debrecen Televízió szerdai Esti Közelkép című műsorából, melynek vendége Mészáros József, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. igazgatóságának elnöke és Szűcs Gyula, a Hunép Zrt. elnök-vezérigazgatója volt. Ha lemaradtak róla, itt nézhetik meg a műsort.

Forrás: dehir.hu