Már Debrecen második legnagyobb gazdasági ágazata az SSC-szektor

Meghatározó Debrecenben az úgynevezett SSC-, vagyis az üzleti szolgáltató szektor. Az itteni cégek 4000 embert foglalkoztatnak, így jelenleg ez a második legnagyobb gazdasági ágazat a megyeszékhelyen. Erről is szó volt azon a rendezvényen, amelyen a szakemberek áttekintették a szektor legfontosabb kérdéseit.

Sokan voltak kíváncsiak a szakmai előadásokra. A rendezvény egy nemzetközi roadshow első állomása volt. Azért esett a szervezők választásra Debrecenre, mert Budapest után ez a második legjelentősebb város az SSC-szektor tekintetében Magyarországon.

Már Debrecen második legnagyobb gazdasági ágazata az SSC-szektor – videóval

– A célja az, hogy bemutassuk azt a szektort, ami egyébként Magyarországon most már egy nagyon komoly múltra tekint vissza, és nagyon erőteljes gazdasági nyomatékkal bír, hiszen az SSC-k Magyarországon teret kaptak, nagyon sokan helyezkednek el ezekben a vállalatokban, és nagyon sokféle munkakörnek ad lehetőséget – mondta Braun Mona, a KYAT Group ügyfélszolgálati igazgatója.

Debrecenben jelenleg 85 ezer négyzetméter irodaépület van. Köztük van a rendezvénynek otthont adó Forest Offices, a város első csúcskategóriás irodaháza, aminek megépítésében a Debreceni Vagyonkezelő is részt vállalt.

Kocsik-Marossy Virág vezérigazgató azt mondta: a város érdeke, hogy a gazdaságfejlesztés része legyen a szolgáltatóközpontok növekedése. Ez a második legnagyobb gazdasági ágazat a megyeszékhelyen: 4000 embert foglalkoztatnak, minden tizediket a hazai SSC-szektor munkavállalói közül

– Nagyon jó az utánpótlás nevelés, az egyetemmel együtt dolgozva folyamatosan törekednek a cégek arra, hogy minél inkább kineveljék az utódokat, és a friss diplomások már úgy tudjanak kezdeni a munkahelyeiken, hogy a megfelelő kompetenciákkal rendelkeznek – hangsúlyozta Kocsik-Marossy Virág, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója.

IT, pénzügy, ügyfélszolgálat, HR, jog és beszerzés – ezeken a területeken dolgoznak a Debrecenben működő szolgáltatócégek. A vezérigazgató hozzátette: nem titkolt cél a fiatalok itt tartása és a tapasztalt munkaerő hazacsábítása.